Nytt tema med masonry

Vad passade inte bättre än att ge bloggen ett ansiktslyft denna mulna söndag. Det slutade med ett helt nytt tema med "masonry"-layout som jag anpassat efter eget tycke. Temat heter Story och känns som en fullträff, så här långt ett fantastiskt tema som passar mig bra.

Read More

Panoramabild från Gävle Strand

Här ser vi en annan panoramabild från Gävle Strand som jag tog för ett par veckor sedan. Bilden består av elva vertikala bilder som jag fotograferade med mitt Canon EF 50/1.4 USM. Kameran (Canon EOS 5D Mark III) var inställd på manuellt läge med ISO100, bländare f/11, slutartiden 1/8 sekunder och bestämd vitbalans. Läs gärna mitt inlägg Att tänka på vid panoramafotografering där jag går igenom…

Read More

Fiske och foto vid Skämningsön

I lördags blev det fiskepremiär för år, vid Skämningsöns naturreservat som ligger utanför Axmar. Dessvärre ingen fisk, men en och annan bild lyckades jag fånga.

Read More

Inhandlat: iMac 27″ 5K

I veckan fick jag min nya, efterlängtade iMac 27" med 14,7 miljoner pixlar. Jösses, den skärmen alltså! Att redigera bilder eller se på högupplösta filmer är en fröjd.

Read More

En panoramabild från helgens promenad

Med långa dagar på jobbet inser man hur lätt man påverkas av de mörkare tiderna under vintern. Därför känns det också extra skönt att våren snart är här med sol ända in på kvällen. Det blir också lättare att ta en promenad med kameran. Jag är annars rätt så dålig på att hitta inspiration till att fotografera när det är mörkt ute.

Read More

Tips: Skydda WordPress mot hackare

Här om dagen fick jag för första gången erfara att en av mina webbplatser med Wordpress som CMS blivit hackad. En av läsarna meddelade att han varnades genom sitt Antivirus-program att webbplatsen innehöll skadligt kod. Det visade sig också att Sucuri.net svartlistat webbplatsen. Kris!

Read More

Unboxing av nya Apple TV 4

I går fick jag äntligen hem den efterlängtade Apple TV 4 som jag också gjorde en så kallad unboxing av för Iphoneguiden. Det var också den första videon som jag filmade med den nya kameran, vilket gjorde det extra roligt.

Read More