Lowepro Flipside Trek 450 heter min nya fotoryggsäck som jag beställde hem från Scandinavianphoto nyligen. En mycket trevlig ryggsäck som mer eller mindre har allt jag efterfrågade till dessutom ett rimligt pris, och jag är så här efter några dagars användning supernöjd.

Ryggsäcken är anpassad för äventyr med bra, stabilt bärsystem som gör att det inte är några problem att bära tyngre utrustning under längre turer samt stora fack för kläder och annan utrustning som kan behövas i naturen, vilket var viktigt för mig. Ryggsäcken har också såklart finesser som midje- och bröstrem, regnskydd och flera små fack att fylla med små prylar. Innerfacket har ett mindre fack för en 10″ surfplatta och ett andra fack som rymmer en laptop med skärmstorlek upp till ungefär 12 tum. Jag fick nästan plats med min 13 tum MacBook Air, det saknades två centimeter.

Ett annat stort plus med denna ryggsäck är att kamerafacket öppnas mot ryggen, det är både säkrare samt att ryggen slipper bli fuktig och smutsig när ryggsäcken läggs på marken. Om du använder midjeremmen kan du dessutom “snurra runt” ryggsäcken och använda den som en “midjeväska” när du står upp, otroligt bra när man vill byta objektiv eller behöver ta fram något från kamerafacket.

Kamerafacket är inte jättestort, men inte heller för litet, det är lagom för att få plats en fullstor systemkamera med batterigrepp, 2-3 objektiv plus några mindre tillbehör. Oftast behöver man inte ta med dig mer utrustning.

Betyget för Lowepro Flipside Trek 450 blir toppenklass, så denna kan jag rekommendera starkt till dig som vill ha en fotoryggsäck för äventyr som rymmer både kamerautrustning och annat som t.ex. kläder och mat. Priset för denna är ca 1 800 kr och finns hos de flesta kända fotobutikerna i Sverige.