Inget hittades

En blogg om landskapsfotografering.

Landskap- och naturfoto

Landskap- och naturfotografering.

Inhandlat och testat: Peak Design Capture V3 och Cuff

Inför nästa veckas tur till fjällen inhandlade jag ett par nya tillbehör till kameran, ett kamerafäste för ryggsäcken och en handledsrem, båda från märket Peak Design som blivit populära bland fotografer.

Läs mer


Ladda systemkameran med en powerbank

En av de finesser jag gillar extra mycket med min nya kamera (Canon EOS R) är möjligheten att kunna ladda batteriet med USB-C och därmed kunna ladda med en powerbank. Jag slipper då köpa på mig dyra extrabatterier och vara rädd för att de tar slut på äventyren där jag inte har originalladdaren med mig.

Läs mer


En kväll med fotografering vid Biludden den 4 juli 2021

I söndags blev det en tur ut till naturreservatet Biludden för att fånga solnedgången, trots att jag kändes mig ganska trött efter ett par nätter med dålig sömn. Suget efter att få fotografera var helt enkelt för stort och jag kunde helt enkelt inte vänta. Det såg även ut att bli en regnig vecka.

Eftersom det var mer eller mindre molnfritt förväntade jag mig ingen magisk himmel, men det var ändå kul att få testa nya kameran mer och damma av Nisi-filtren. Det var ju bara härligt att njuta av värmen och det fina vädret. Ett par bilder blev ändå värda att spara.

Läs mer


Kvällsfotografering vid Gråberget med nya kameran

Igår kväll blev det en tur till naturreservatet Gråberget som är ett före detta kustartillerifort längs Gävles kust. Ett mycket fint område med bra utsikt ut mot havet. Det här blev också ett första riktiga test av nya kameran (Canon EOS R).

Läs mer


En statusuppdatering och nytt i kameraväskan

Inläggen lyser med sin frånvaro och det gör lite ont att jag inte har postat något här sedan september förra året. Även om det har varit tyst så har jag varit ute och fotograferat en del och har dessutom hunnit uppgraderat kameraväskan. 

Läs mer


En natt vid Lundbosjön med kanot, fiske och fotografering

De här bilderna är tagna från ett kort äventyr till Lundbosjön där jag och en vän paddlade ut med kanot till en ön och spenderade en natt i tält. Det blev en mycket lyckad kväll med häng framför eld samt fiske och fotografering förstås.

Läs mer


Vandring och fotografering runt Helagsmassivet under fyra dagar

För några dagar sedan kom jag hem från en härlig vandring runt Helagsmassivet där vi gick ungefär 50 km under fyra dagar. En lugn och härlig vandring med bra väder och inte allt för många myggor.

Läs mer


Söndagsfotografering vid Sikhjälma den 3 maj 2020

De senaste veckorna har det tyvärr inte blivit så mycket fotograferande för min del så i söndags bestämde jag mig för att bege mig till Sikhjälma fiskehamn. Ett av mina favoritställen inom en timmes bildfärd. Att ta sig till klipporna tar bara ett par minuter så det är smidigt om man inte vill gå så långt.

Söndagen bestod till större delen av moln och regn, men när jag kom fram till Sikhjälma tittade solen fram och det blev en fin och lugn kväll. Det blev dessvärre ingen höjdare vad gäller himmeln, men jag tycker ändå att några bilder var värda att spara.

Bilderna tog med Canon EOS 5D Mark III, Canon EF 17-40/4,0, Nisi V6 polarisation och ett avtonat gråfilter (reversed) för att få ned ljuset i horisonten.

Läs mer


En tidig morgon vid naturreservatet Skämningsön

Tidigt i morse åkte jag till Gåsholma utanför Axmar och promenerade ut till naturreservatet Skämningsön för att fotografera soluppgången. Klockan nio skulle solen passera horisonten och jag var där en timme innan för att få ta del av den så kallande ”blue hour”.

Skämningsön är en ganska lätt tillgänglig plats och ger fin vy ut mot havet den här tiden på året, men jag tycker det är en ganska svårt plats att fotografera. Bakgrunden är sällan ett problem, men förgrunden är inte alls lika lätt då stränderna består av vass och mycket olika stenar, så den blir lätt rörig.

Morgonen slutade dock med ett gäng bilder som jag ändå för vara nöjd med. Jag insåg att den tonat gråfilter skulle vara på sin plats. Drönaren fick även hänga med ut, så jag passade på och flög några vändor innan solen tittade fram.

Läs mer