Tilde

En bild på min systers barn när de var och hälsade på oss för några veckor sedan. Till denna bild använde jag EF 50mm f/1.4 USM och en bländare på f/2.0 samt en extern blixt som jag höll i vänstra handen, snett under ifrån för att förhindra skuggor från den starka solen bakom henne.

Läs mer


iPhone 4 med Glasklart HD

Här kommer en bild på min iPhone 4 med temat Glasklart HD från Max Rudberg. Ett riktigt snyggt tema som även finns till iPad.

För att kunna använda det krävs det att din enhet är jailbreakad.

Läs mer


De första vårbilderna 2011

Nu var det ett tag sedan jag uppdaterade bloggen, så vad passar inte bättre än med några bilder från våren som äntligen har kommit.

Läs mer


iPad och Twelve South Compass

Förra veckan testade jag och recenserade ett nytt ställ för iPad, Twelve South Compass, och jag tänkte passa på att visa den trevliga produkten. Testet kan ni läsa på iPhoneGuiden.se.

Läs mer


Det blev en iPad tillslut

Att jag någon gång skulle köpa mig en iPad var redan klart, men kanske inte redan nu då behovet av denna vackra pryl inte är jättestort. Jag kände dock att jag bara inte kan missa ett tillfälle att få en iPad direkt från USA. Stort tack till Johan som köpte en extra åt mig.

Läs mer


Produktfoto i hemmet med en extern blixt

I veckan testade jag att göra en egen "Softbox" till min externa blixt Canon Speedlite 430EXII. Det var mest ett test och jag trodde aldrig att det skulle bli sådan skillnad som det blev. Ni kan se en jämförelse nedan samt några färdiga produktbilder.

När jag gjorde Softbox:en tog jag en vanlig karton i storleken 150x300x100 mm och satte ett vitt A4-papper i öppningen. Jag klistrade även ditt aluminiumfolie på insidan av kartongen, men jag vet inte om det hjälper så mycket.

Till fotograferingen använde jag även ett stort vitt papper som bakgrund, en 84 cm reflexskärm samt ljuset utifrån genom att placera fotobordet nära fönstret.

Så stor skillnad blev det

Såhär blev bilderna

Läs mer


Bilder från CykelVasan 2010

I dag var jag till Sälen/Mora för att se Cykelvasan där både elit och motionärer tävlar i en 90 km lång sträcka på cykel, från Sälen till Mora. I år är det andra året Cykelvasan hålls och över 4000 startade.

Självklart var kameran med, det blev en hel del fotograferande. Det blev 371 bilder och ett antal videoklipp tills båda minneskorten tog slut. Här är några bilder.

Läs mer


En HDR-bild från fjällvandringen i veckan

I veckan for jag till Härjedalen för att vandra och fotografera i fjällen. Mer om det och fler bilder kommer i ett senare inlägg när jag får mer tid.

Igår när jag kom hem var jag dock tvungen att redigera några av fotografierna och en bild jag blev nöjd med är HDR-bilden ovan.

Läs mer


En titt på Joby Gorillapod SLR-ZOOM

För några dagar sedan köpte jag ett nytt stativ för min systemkamera, Gorillapod SLR-ZOOM, och jag tänkte berätta vad jag tycker om det och kanske underlätta för dig som går i tankar på att köpa ett liknande själv.

Joby Gorillapod är ett litet stativ med tre böjbara ben, med dessa ben kan man fästa kameran i t.ex. ett träd eller till och med på en cykel, nästan överallt med andra ord. Det finns flera olika modeller av Jobys Gorillpod, deras minsta heter Original som klarar 325 g och deras största heter Focus som klarar hela 5 kg. Vill du se alla deras modeller kan du besöka Jobys hemsida med mer information.

Den jag köpte heter Gorillapod SLR-ZOOM och är den näst största modellen som ska klara 3 kilo och passar bra till större systemkameror med telezoom-objektiv. Priset för den ligger på ungefär 520 kr. SLR-ZOOM har 1/4"-gänga med 3/8"-adapter, vilket gör det möjligt att montera "kulleder" om man vill ha det.

Hur klarar den 3 kilo? För att testa hur den klarar tyngre vikt använde jag min Canon EOS 7D med EF 70-200/4,0 L USM och Speedlite 430 EXII monterade på en kulled från Digipod. Sammanlagt vägde allt 2,3 kilo, vilket inte bör vara några problem för SLR-ZOOM och det är det inte heller. Jag testade att sätta den på möbler och i träd utan några problem.

Gorillapod är perfekt, om man inte vill ta med sig ett vanligt "tripod"-stativ, t.ex. på resan. Enkel att använda och fungerar utmärkt för att fästa i träd och på andra annorlunda platser. Rekommenderas helt enkelt!

Läs mer