Ny design

Ny design här på OenFoto.se - igen! Förhoppningsvis stannar den längre än förra.

Läs mer


Ute på en promenad

Min systers lilla dotter ute på en promenad på Midsommardagen.

Klara, färdiga, gå!

Läs mer


HDR: Alderholmen i Gävle

I går var jag ut med kameran i Gävle för att fotografera panorama, men tog även några bilder för HDR. Såhär blev resultatet.

Läs mer


Tilde

En bild på min systers barn när de var och hälsade på oss för några veckor sedan. Till denna bild använde jag EF 50mm f/1.4 USM och en bländare på f/2.0 samt en extern blixt som jag höll i vänstra handen, snett under ifrån för att förhindra skuggor från den starka solen bakom henne.

Läs mer


iPhone 4 med Glasklart HD

Här kommer en bild på min iPhone 4 med temat Glasklart HD från Max Rudberg. Ett riktigt snyggt tema som även finns till iPad.

För att kunna använda det krävs det att din enhet är jailbreakad.

Läs mer


De första vårbilderna 2011

Nu var det ett tag sedan jag uppdaterade bloggen, så vad passar inte bättre än med några bilder från våren som äntligen har kommit.

Läs mer


iPad och Twelve South Compass

Förra veckan testade jag och recenserade ett nytt ställ för iPad, Twelve South Compass, och jag tänkte passa på att visa den trevliga produkten. Testet kan ni läsa på iPhoneGuiden.se.

Läs mer


Det blev en iPad tillslut

Att jag någon gång skulle köpa mig en iPad var redan klart, men kanske inte redan nu då behovet av denna vackra pryl inte är jättestort. Jag kände dock att jag bara inte kan missa ett tillfälle att få en iPad direkt från USA. Stort tack till Johan som köpte en extra åt mig.

Läs mer


Produktfoto i hemmet med en extern blixt

I veckan testade jag att göra en egen "Softbox" till min externa blixt Canon Speedlite 430EXII. Det var mest ett test och jag trodde aldrig att det skulle bli sådan skillnad som det blev. Ni kan se en jämförelse nedan samt några färdiga produktbilder.

När jag gjorde Softbox:en tog jag en vanlig karton i storleken 150x300x100 mm och satte ett vitt A4-papper i öppningen. Jag klistrade även ditt aluminiumfolie på insidan av kartongen, men jag vet inte om det hjälper så mycket.

Till fotograferingen använde jag även ett stort vitt papper som bakgrund, en 84 cm reflexskärm samt ljuset utifrån genom att placera fotobordet nära fönstret.

Så stor skillnad blev det

Såhär blev bilderna

Läs mer