En HDR-bild från fjällvandringen i veckan

I veckan for jag till Härjedalen för att vandra och fotografera i fjällen. Mer om det och fler bilder kommer i ett senare inlägg när jag får mer tid.

Igår när jag kom hem var jag dock tvungen att redigera några av fotografierna och en bild jag blev nöjd med är HDR-bilden ovan.

Läs mer


En titt på Joby Gorillapod SLR-ZOOM

För några dagar sedan köpte jag ett nytt stativ för min systemkamera, Gorillapod SLR-ZOOM, och jag tänkte berätta vad jag tycker om det och kanske underlätta för dig som går i tankar på att köpa ett liknande själv.

Joby Gorillapod är ett litet stativ med tre böjbara ben, med dessa ben kan man fästa kameran i t.ex. ett träd eller till och med på en cykel, nästan överallt med andra ord. Det finns flera olika modeller av Jobys Gorillpod, deras minsta heter Original som klarar 325 g och deras största heter Focus som klarar hela 5 kg. Vill du se alla deras modeller kan du besöka Jobys hemsida med mer information.

Den jag köpte heter Gorillapod SLR-ZOOM och är den näst största modellen som ska klara 3 kilo och passar bra till större systemkameror med telezoom-objektiv. Priset för den ligger på ungefär 520 kr. SLR-ZOOM har 1/4"-gänga med 3/8"-adapter, vilket gör det möjligt att montera "kulleder" om man vill ha det.

Hur klarar den 3 kilo? För att testa hur den klarar tyngre vikt använde jag min Canon EOS 7D med EF 70-200/4,0 L USM och Speedlite 430 EXII monterade på en kulled från Digipod. Sammanlagt vägde allt 2,3 kilo, vilket inte bör vara några problem för SLR-ZOOM och det är det inte heller. Jag testade att sätta den på möbler och i träd utan några problem.

Gorillapod är perfekt, om man inte vill ta med sig ett vanligt "tripod"-stativ, t.ex. på resan. Enkel att använda och fungerar utmärkt för att fästa i träd och på andra annorlunda platser. Rekommenderas helt enkelt!

Läs mer


iPhone 4 till Sverige den 30 juli

För ett par dagar sedan kallade Apple in media till en akut presskonferens för att prata om "problemen" med nya iPhone 4. Nu är presskonferensen slut och Steve Jobs har berättat hur läget ligger till, mjukvara eller hårdvara kommer inte fixa problemet helt än i alla fall, men Apple har valt att ge bort skal helt gratis till ALLA som köper iPhone 4.

Apple passade även på att berätta när iPhone 4 släpps i Sverige och de 16 andra länderna, datumet blev den 30 juli.

Vill du läsa mer om denna konferens kan du gå in på iPhoneguiden.se.

Konferensen avslutad – iPhone 4 till Sverige!

Läs mer


Bilder från stugan den 9 juli, 2010

Förra veckan var jag till stugan vid havet i Axmar och kameran var förstås med, det blev några fotografier som jag tänkte dela med mig av.

Havet

Läs mer


A rainy day

Idag stod det spön i backen, som man brukar säga, men jag kunde inte låta bli att gå ut i regnet med min kamera. En påse på kameran och en regnkappa på mig själv, sen var det problemet löst och jag gick ut.

Tyvärr blev inte ljudet perfekt då regndropparna landade en aning för hårt på plastpåsen runt kameran, så jag fick ta ett ljudklipp från datorn.

Läs mer


En mycket härlig vårdag

Idag har det varit riktigt varmt, en riktig vårdag med mycket solsken. Gräset börjar komma fram och några växter klättrar upp, som jag har fotograferat på.

Och det är första gången jag får testa Macro-objektivet riktigt.

Läs mer


Nytt utseende till min portfolio

Nu har jag även uppdaterat designen på min portfolio för fotografier. Även där en mycket enkel och ljus design.

Klicka dig dit och ta en titt.

Läs mer