Solnedgång vid Tällberg och Siljan

Under semestern spenderades några dagar i husvagn på Tällbergs camping vid fantastiska Siljan. Det blev några riktigt fina kvällar med solnedgång. Jag passade på och tog några landskapsbilder med både telezoom och mitt normalzoom.

Läs mer


Video: Tips om hur du fotograferar landskap

Om du gillar att fotografera landskap och vill lära dig mer om landskapsfotografering, då tycker jag att du ska titta på denna video. Landskapsfotografen och Youtubern Thomas Heaton delar med sig av tips för landskapsfotografering i sin video.

Läs mer


En promenad med 24-70mm

Mitt Canon 24-70mm/2,8 lämnade ett litet hål i plånboken, men det har verkligen blivit mitt favoritobjektiv. Det väger relativt mycket, men det är så fantastisk trevligt att ha med sig ett så allsidigt objektiv som är så skarpt och ljusstarkt. Mitt 50 mm som tidigare oftast hängde med har jag inte använt på väldigt länge.

Läs mer


En tur med drönaren vid Sikhjälma fiskehamn

I tisdags när jag besökte naturreservatet Kapplasse för att fotografera solnedgången passade jag på och tog en flygtur med drönaren innan jag begav mig. Bilderna är tagna vid den gamla fiskehamnen mot bland annat Kapplasse.

Läs mer


Flygfoto över Hari och Axmar

Här är några bilder från en flygtur med drönaren i helgen. Platsen är Finnharsfjärden i Axmar som ligger strax norr om Gävle. Vädret var ganska osäkert så det blev inga längre turer, men jag kom hem några fina bilder och videoklipp.

Läs mer


Inhandlat och testat: 3 Legged Thing GR 11 – L-fäste med Arca Swiss

På senare tid har jag allt oftare fotograferat landskap vertikalt och när jag använder stativ fungerar det inte helt smärtfritt. Kulleden begränsar möjligheten att vinkla kameran vertikalt samt att den inte riktigt orkar hålla kameran uppe i rätt linje (eller jag behöver skruva åt onödigt mycket).

Lösningen på detta är ett L-fäste som gör att kameran kan fästas både vertikalt och horisontellt på kulleden. Valet föll på en 3 Legged Thing QR11 som är Arca Swiss-kompatibel. En fantastisk liten pryl som jag skulle vilja påstå alla landskapsfotografer behöver.

3 Legged Thing QR11 finns i orange och svart och kostar ca 500 kr, helt klart prisvärd.

Läs mer


En fin vårkväll vid Kapplasse

I tisdagskväll åkte jag ned till ett av mina favoritställen för fotografering, naturreservatet Kapplasse, vid Hållnäshalvön. Man kan aldrig få nog av det stället och ingen kväll är den andra lik. Någon gång ska jag väl också få in en fullträff.

Innan jag åkte iväg hade jag stora förhoppningar om en bra kväll, men när jag kom fram såg det ut att bli en ganska platt och tråkig kväll. Solen täcktes av moln när den närmade sig horisonten och det blåste inte tillräckligt för att få dramatiska bilder. Men när solen passerat horisonten vände det helt och himmelen blev röd och lyste fantastiskt.

Kvällen slutade faktiskt riktigt bra och jag kom hem med ungefär 200 bilder och ett flertal bilder blev jag riktigt nöjd med, några av dem ser du nedanför.

Läs mer


Krokusar och gröna knoppar

Nog har våren tagit fart ordentligt, vissa dagar har det nästan varit sommarvärme och de klassiska krokusarna har börjat dyka upp i trädgården. Det kan väl aldrig bli riktig vårkänsla utan att man fotograferat några krokusar eller små gröna knoppar på träden.

Bilderna är fotograferad med Canon EOS 5D Mark III och Canon EF 24-70/2,8L USM.

Läs mer


Drönarfotografering över åkerfält

Passade på och flög vid några åkerfält och tog några bilder. Jag gillar de här typerna av bilder där kameran är riktad rakt nedåt och med rätt höjd blir bilden mer abstrakt med de härliga mönstren som skapats på åkrarna.

Läs mer