En tur med drönaren vid Sikhjälma fiskehamn

I tisdags när jag besökte naturreservatet Kapplasse för att fotografera solnedgången passade jag på och tog en flygtur med drönaren innan jag begav mig. Bilderna är tagna vid den gamla fiskehamnen mot bland annat Kapplasse.

Läs mer


Flygfoto över Hari och Axmar

Här är några bilder från en flygtur med drönaren i helgen. Platsen är Finnharsfjärden i Axmar som ligger strax norr om Gävle. Vädret var ganska osäkert så det blev inga längre turer, men jag kom hem några fina bilder och videoklipp.

Läs mer


Inhandlat och testat: 3 Legged Thing GR 11 – L-fäste med Arca Swiss

På senare tid har jag allt oftare fotograferat landskap vertikalt och när jag använder stativ fungerar det inte helt smärtfritt. Kulleden begränsar möjligheten att vinkla kameran vertikalt samt att den inte riktigt orkar hålla kameran uppe i rätt linje (eller jag behöver skruva åt onödigt mycket).

Lösningen på detta är ett L-fäste som gör att kameran kan fästas både vertikalt och horisontellt på kulleden. Valet föll på en 3 Legged Thing QR11 som är Arca Swiss-kompatibel. En fantastisk liten pryl som jag skulle vilja påstå alla landskapsfotografer behöver.

3 Legged Thing QR11 finns i orange och svart och kostar ca 500 kr, helt klart prisvärd.

Läs mer


En fin vårkväll vid Kapplasse

I tisdagskväll åkte jag ned till ett av mina favoritställen för fotografering, naturreservatet Kapplasse, vid Hållnäshalvön. Man kan aldrig få nog av det stället och ingen kväll är den andra lik. Någon gång ska jag väl också få in en fullträff.

Innan jag åkte iväg hade jag stora förhoppningar om en bra kväll, men när jag kom fram såg det ut att bli en ganska platt och tråkig kväll. Solen täcktes av moln när den närmade sig horisonten och det blåste inte tillräckligt för att få dramatiska bilder. Men när solen passerat horisonten vände det helt och himmelen blev röd och lyste fantastiskt.

Kvällen slutade faktiskt riktigt bra och jag kom hem med ungefär 200 bilder och ett flertal bilder blev jag riktigt nöjd med, några av dem ser du nedanför.

Läs mer


Krokusar och gröna knoppar

Nog har våren tagit fart ordentligt, vissa dagar har det nästan varit sommarvärme och de klassiska krokusarna har börjat dyka upp i trädgården. Det kan väl aldrig bli riktig vårkänsla utan att man fotograferat några krokusar eller små gröna knoppar på träden.

Bilderna är fotograferad med Canon EOS 5D Mark III och Canon EF 24-70/2,8L USM.

Läs mer


Drönarfotografering över åkerfält

Passade på och flög vid några åkerfält och tog några bilder. Jag gillar de här typerna av bilder där kameran är riktad rakt nedåt och med rätt höjd blir bilden mer abstrakt med de härliga mönstren som skapats på åkrarna.

Läs mer


Första flygturen med min första drönare

Jag blivit med drönare och så fantastisk roligt det är! Valet föll på en DJI Phantom 4 Advanced. Många väljer just nu Mavic Pro eller Mavic Air som är otroligt smidiga, men för mig var det viktigare med bättre kamera. Jag är så här långt väldigt nöjd med mitt val.

I helgen fick jag möjlighet att ta den första flygturen när vi firade påsk i Linsell och det blev en hel del fotograferande. Ena kvällen åkte vi till en rastplats med fantastisk utsikt mot Sonfjället och det blev en fin solnedgång att flyga i. Det är en magisk känsla när man får flyga iväg och man inser hur enkelt och snabbt det går. Det blir nästan lite overkligt och jag inser att det är lätt att flyga lite för långt.

Läs mer


Nya tillskottet – Canon EF 24-70mm F/2.8L II USM

Canon EF 24-70mm F/2.8L II USM är senaste tillskottet i min objektivsamling. 24-70mm F/2.8L II har varit det objektiv som legat högst upp på drömlistan (den rimliga listan) så det känns otroligt roligt att äntligen få lägga vantarna på denna glugg. Det finns verkligen inget att klaga på. Möjligen att jag kommer få problem att välja bort denna vid tillfällen när det krävs. Men objektivet kommer förmodligen bli det objektiv som får hänga med oftast.

Läs mer