Krokusar och gröna knoppar

Nog har våren tagit fart ordentligt, vissa dagar har det nästan varit sommarvärme och de klassiska krokusarna har börjat dyka upp i trädgården. Det kan väl aldrig bli riktig vårkänsla utan att man fotograferat några krokusar eller små gröna knoppar på träden.

Bilderna är fotograferad med Canon EOS 5D Mark III och Canon EF 24-70/2,8L USM.

Läs mer


Drönarfotografering över åkerfält

Passade på och flög vid några åkerfält och tog några bilder. Jag gillar de här typerna av bilder där kameran är riktad rakt nedåt och med rätt höjd blir bilden mer abstrakt med de härliga mönstren som skapats på åkrarna.

Läs mer


Första flygturen med min första drönare

Jag blivit med drönare och så fantastisk roligt det är! Valet föll på en DJI Phantom 4 Advanced. Många väljer just nu Mavic Pro eller Mavic Air som är otroligt smidiga, men för mig var det viktigare med bättre kamera. Jag är så här långt väldigt nöjd med mitt val.

I helgen fick jag möjlighet att ta den första flygturen när vi firade påsk i Linsell och det blev en hel del fotograferande. Ena kvällen åkte vi till en rastplats med fantastisk utsikt mot Sonfjället och det blev en fin solnedgång att flyga i. Det är en magisk känsla när man får flyga iväg och man inser hur enkelt och snabbt det går. Det blir nästan lite overkligt och jag inser att det är lätt att flyga lite för långt.

Läs mer


Nya tillskottet – Canon EF 24-70mm F/2.8L II USM

Canon EF 24-70mm F/2.8L II USM är senaste tillskottet i min objektivsamling. 24-70mm F/2.8L II har varit det objektiv som legat högst upp på drömlistan (den rimliga listan) så det känns otroligt roligt att äntligen få lägga vantarna på denna glugg. Det finns verkligen inget att klaga på. Möjligen att jag kommer få problem att välja bort denna vid tillfällen när det krävs. Men objektivet kommer förmodligen bli det objektiv som får hänga med oftast.

Läs mer


Mot fjällen och höstens färger

Imorgon bitti bär det av till Funäsdalen för en veckas semester med fjällvandring och fotografering, i förhoppningsvis fina höstfärger. Det var sex år sedan sist och innan dess har jag varit uppe i fjällen nästan varje år sedan jag var liten, så det är minst sagt efterlängtat att få åka upp igen, inte minst med en annan syn på fotografering än vad jag hade för sex år sedan.

Bland annat kommer vi vandra kring Mittåkläppen, Flatruet samt Ekorrdörren som ligger vid Sylarna. Mittåkläppen är en av favoritplatserna som lämpar sig bra för en dagstur där man enkelt tar sig upp på den 1212 meter höga toppen med utsikt över både Helags och Sylarna. Ekorrdörren blir något helt nytt, mest för att se området inför en ev. längre vandring kring Sylarna.

Bilden ovan är tagen nedanför Mittåkläppen år 2008.

Läs mer