Under fredagen och lördagen, den 4-5 oktober, hölls årliga Gävle Foto och Mediamässa i Gasklockorna här i Gävle. Det var första gången jag var på mässan så det var extra spännande att besöka den.

Några av de företag som befann sig på mässan, var Scandinavian Photo, Nikon, Canon, Moderskeppet och Adobe. Det är otroligt roligt att se att alla de företagen tar sig hit med tanke på att mässan är relativt liten i jämförelse med Fotomässan i Stockholm. Jag hoppas verkligen att fler kommer besöka mässan i Gävle i framtiden.

Något som också imponerade mig, var föreläsningarna. De som jag gillade mest var Moderskeppets föreläsning ”Modern marknadsföring för fotografer och filmare” samt Canons föreläsningar som fick mig att tappa hakan när de visade upp möjligheterna med Canon EOS 1D C, som filmar i 4k. Om du inte har kikat på den kameran, tycker jag att du ska göra det.

Under Gävle Foto och Mediamässa finns det också möjlighet att tävla i Fotomaraton. På 24 timmar ska deltagarna fotografera i sex olika teman som sedan skickas in.

Tummen upp för Gävle Foto och Mediamässa samt Fotomaraton.

Uppdaterad 27 oktober 2013:

Vid prisutdelningen och utställningen visade det sig att arrangörerna för Fotomaraton har missat, notera missat, att ta med några av deltagarnas bilder. En av dem var förstås jag. Jag fick även höra några andra springa runt och leta sina bilder utan resultat. Otroligt tråkigt när man lägger ned tid och betalar för att få vara med. Hoppas att de löser detta till nästa gång.