Idag blev det en dagstur utöver det vanliga när jag och min far for till Norge och Nedalshytta för att ta oss till Ekorrdörren till fots. Dagen startade med en 1,5 timme lång bilfärd från Tänndalen och därefter påbörjade vi vandringen mot Ekorrdörren, eller Ekorrpasset.

Sträckan från Nedalshytta till Ekorrdörren är 10 kilometer enkel väg och den tog för oss ungefär tre timmar att gå. Vädret bjöd på en hel del blåst och moln som skymde de flesta toppar, men senare på dagen lättade molnen och vi fick se mer av de fantastiska vyerna.

Efter att ha ätit lunch i rastskyddet vid Ekorrdörren gick vi tillbaka till Nedalshytta samma väg och det slutade med totalt fem timmar och tjugo minuter vandring fram och tillbaka. Jag hade också lyckas få med mig nästan 300 bilder från turen. Några av bilder ser du ovan.

Området kring Nedalshytta och Sylarna på den norska sidan kan jag varmt rekommendera om du vill vandra eller fotografera. Det passar bra både för kortare dagsturer och längre turer med övernattning. Du tar dig dit enkelt med bil och du kommer så pass högt upp att du inte behöver gå speciellt långt för att få fina vyer mot alla toppar.