Inläggen lyser dessvärre med sin frånvaro och det gör lite ont att jag inte har postat något här sedan september förra året. Även om det har varit tyst så har jag varit ute och fotograferat en del och har dessutom hunnit uppgraderat kameraväskan.

Mitt Canon EF 17-40/4,0 har bytts ut till ett Canon EF 16-35/4,0 där den stora skillnaden är bildstabilisering. Jag har även sålt mitt Canon EF 70-200/2,8 som dessvärre användes alldeles för sällan. Planen är att hittat något med mer zoom, kanske ett 100-400.

Sist, men inte minst, har jag sålt iväg min Canon EOS 5D Mark III och köpt mig en EOS R, vilken jag är supernöjd med. Jag har länge varit inne på att byta ut min 5D Mark III som har hängt med i sex år, men jag har väntat eftersom Canon ryktats komma släppa en ny ”R Mark II”. Nu ser det inte ut så längre (i alla fall inom den närmsta tiden), och i och med att jag fick ett mycket bra pris på en ny R hos Scandinavianphoto så slog jag till.

EOS R kommer bli kanon med nya finesser, smidigare att bära med sig och förstås filming med autofokus och 4K-upplösning.