Idag blev det en tidig morgon när jag begav mig ut till havet för att fotografera soluppgången. Även om solen går upp ganska sent den här tiden på året, omkring halv åtta, så tog det emot att gå upp strax före halv sex den här söndagen för att hinna. När man sovit halvbra de senaste dagarna undrar man ibland varför…Men det var värt det.

Drygt en halvtimme innan solen skulle komma upp kom jag fram och det är enligt mig då man får det bästa ljuset och chansen att få se en fin himmel innan solen tittar fram. Himmelen var dock fri från moln så det var inget jag kunde räkna med.

Men det bästa som hände under fotograferingen var den säl som ville vara med på bild. Precis när jag tog en bild hoppade sälen upp på en sten, mitt i bilden. Dessvärre syntes den inte så bra och den var lika snabb ner i vattnet igen, så jag hann inte zooma. Lite retsamt men samtidigt roligt.