Tidigt i morse åkte jag till Gåsholma utanför Axmar och promenerade ut till naturreservatet Skämningsön för att fotografera soluppgången. Klockan nio skulle solen passera horisonten och jag var där en timme innan för att få ta del av den så kallande ”blue hour”.

Skämningsön är en ganska lättillgänglig plats och ger fin vy ut mot havet den här tiden på året, men jag tycker det är en ganska svårt plats att fotografera. Bakgrunden är sällan ett problem, men förgrunden är inte alls lika lätt då stränderna består av vass och mycket olika stenar, så den blir lätt rörig.

Morgonen slutade dock med ett gäng bilder som jag ändå för vara nöjd med. Jag insåg att den tonat gråfilter skulle vara på sin plats. Drönaren fick även hänga med ut, så jag passade på och flög några vändor innan solen tittade fram.