Under min vecka på västkusten spenderade jag den sista kvällen åt att fotografera vid naturreservatet Ramsvikslandet som ligger utanför Askum i Bohuslän. En fantastisk plats med stora klippområden omväxlande med ljunghedar, fukthedar och mindre våtmarker. Perfekt för att fotografera natur eller vandra då det finns flera leder.

Det här var mitt första besök vid Ramsvikslandet och för att ta mig dit åkte jag mot Fykan och stannade vid den första parkeringen. Den andra parkeringen ligger mer söderut vid Fykan, men min tanke var att gå norrut till Öberg Tånge så jag fortsatte mot Grosshamn till fots. Öberg Tånge ska ha en av de finaste utsiktsplatserna, men tyvärr lyckades jag inte ta mig dit längs stranden då terrängen var för svår, så jag stannade vid Grosshamn. Det bjöds ändå på fantastiskt landskap och kvällen får ses som lyckad.

Snabbt innan den röda himmelen försvann helt for jag tillbaka och vidare med bil till Ramviks camping och Tångevik som ligger på den nordligaste punkten på Ramsvik. Från denna plats hade jag nästan hela horisonten fri, förutom en ö till höger (sista bilden i galleriet ovan).

Samtliga bilder är tagna med Canon EOS 5D Mark III, Canon EF 17-40/4L USM, stativ och ett ND8-filter.