I veckan investerade jag i en ny router efter att mitt befintliga trådlösa nätverk mer eller mindre gett upp. Jag tycker nästan alltid en router blir sämre efter ett par år, men det kan ju också bero på att man köper in fler och nyare prylar som belastar nätverket mer. Många gånger har vi åtta enheter som är anslutna till nätverket samtidigt.

Valet av router föll i alla fall på en AirPort Extreme från Apple. Jag har läst att det är en stabil router som håller hög hastighet och jag vill kunna använda mig av AC-tekniken. Plus att vi kör med Apple här hemma. Prislappen ligger dock på 1800 kr, men nu hoppas jag att den håller minst två år.

Köpet känns än så länge som ett bra köp, det var jätteenkelt att komma igång med AirPort Extreme, det finns gott om inställningsmöjligheter (även om jag tror att bl.a. Asus routrar är mer avancerade) och hastigheten i nätverket har förbättrats betydligt. AirPort Extreme ser ju dessutom bra ut, så just nu står den på tvbänken.

I övrigt kan jag nämna att jag har kopplat in en hårddisk till AirPort Extreme. Just nu använder jag den till att lagra bilder och filmer så jag kommer åt de från de andra datorerna. Jag kommer troligen installera en ytterligare hårddisk och använda den för Time Machine.

Läs mer om AirPort Extreme på Apple.se.