Efter mycket om och men, beställde jag i veckan min efterlängtade fullformatskamera. Jag har länge haft siktet inställt på den beryktade Canon EOS 5D Mark IV som lyser med sin frånvaro, så det blev en Canon EOS Mark III.

Anledningen till att det istället blev en Mark III är helt enkelt att det förmodligen dröjer länge innan Mark IV kommer ut på marknaden, om ens den släpps, samt att priset förmodligen landar på minst 35 000 kr, vilket jag tycker är över gränsen för min del.

Canon EOS Mark III kostar idag 25 000 kr och det är ett bra pris för en sådan fantastisk kamera, och den kommer förmodligen räcka alldeles perfekt till mina ändamål. Jag fotograferar mest landskap, produktfoto och en del sport.

Jag kommer kanske sakna 8 bilder per sekund från 7D:n, men 6 bilder kommer förhoppningvis räcka. Autofokusen, isoprestandan och fullformatssensorn tror jag kommer väga upp allt.

När jag beställde kameran lade jag också till ett Eye-Fi Mobi Pro, ett SD-kort med Wi-Fi, som låter mig skicka bilder till min iPhone. Mer om kortet kommer i ett senare inlägg.