Nisi har nyligen släppt en ny version av sin populära V5-filterhållare för 100 mm-filter. V6-hållaren har fått en ny konstruktion som framför allt gör det enklare att sätt i och ta ur filter tack vare mer slimmad design, men den har också blivit lättare. Polarisationsfiltret är också enklare att skruva i och ur, vilket har varit ett av minusen med V5-hållaren.

Precis som föregångaren levereras hållaren som ett kit med polariseringsfilter, huvudadapter för 82mm filtergänga, objektivadaptrar för 77, 72 och 67mm filtergänga, objektivlock samt en väska för förvaring av filter. Kitet finns dessutom att välja i två olika varianter, standard och landskap, där polarisationsfiltret i landskapsvarianten har förbättrad färgmättnad.

Priset för Nisi V6 kit ligger på ca 2000 kr och för landskapsvarianten är priset ungefär 2700 kr. Hållaren är på igång hos de svenska butikerna och jag har själv lagt en beställning hos Cyberphoto.

Det här blir min första filterhållare och det ska bli mycket intressant att se hur den fungerar samt hur filtren påverkar fotograferandet.