Canon EF 24-70mm F/2.8L II USM är senaste tillskottet i min objektivsamling. 24-70mm F/2.8L II har varit det objektiv som legat högst upp på drömlistan (den rimliga listan) så det känns otroligt roligt att äntligen få lägga vantarna på denna glugg. Det finns verkligen inget att klaga på. Möjligen att jag kommer få problem att välja bort denna vid tillfällen när det krävs. Men objektivet kommer förmodligen bli det objektiv som får hänga med oftast.

Det ska tilläggas att jag tittade en del på Sigmas och Tamron senaste 24-70/2,8-objektiv som är billigare och presterar väldigt bra, men Canons ska vara något vassare och har förmodligen bättre byggkvalitet. Jag kommer förmodligen klara mig bra utan stabilisator. Jag har också haft Canons 24-70-objektiv som ett drömobjektiv, så jag är väl lite skadad av att alltid behöva köpa Canon-objektiv, men jag är hur som helst väldigt nöjd med detta. Dessutom fick jag ett fint presentkort från Cyberphoto på 3 000 kr (de kör kampanj på vissa objektiv) när jag köpte detta så i slutändan skiljer det inte många tusenlappar när nästa pryl ska införskaffas.