För ungefär två veckor sedan lämnade jag in min iMac 27″ (mid 2011) hos Digitalinn efter att den slutat fungera. Vad jag än försökte med så var skärmen helt grå. Jag visste dock sedan tidigare att Apple öppnat ett utbytesprogram för iMac 27″ med grafikkortet AMD Radeon 6970M så jag misstänkte att det hade med det att göra. Jag upplevde även tydliga grafikproblem innan som liknande de som visas i den här videon.

Sagt och gjort, jag lämnade in min dator hos Digitalinn så de fick undersöka vad som orsakade den gråa skärmen. Efter två veckor kunde jag hämta ut min iMac med ett helt nytt grafikkort som bytts ut kostnadsfritt genom utbytesprogrammet.

Så om du upplever samma problem med en iMac som uppfyller kraven för utbytesprogrammet  är det högst troligt att det beror på grafikkortet, men läs detta innan du skickar iväg datorn.