Natur och landskap är utan tvekan det bästa jag vet att fotografera, även om jag fått upp ögonen för sportfotografering mer efter att jag började fotografera för Pic-Agency.

Min Canon EOS 7D är en fantastisk kamera, den tar relativt bra bilder, har många användbara funktioner och är en hejare på att ta bilder snabbt, med andra ord en kamera som räcker långt, men frågan är om jag om jag ska ta steget till fullformat.

Eftersom jag insett att natur och landskap är det jag vill fotografera mest, skulle fullformat vara grejen. När man fotograferar landskap tycker jag kvalitet är viktigt, jag vill inte ha brus, jag vill ha skärpa och detaljerna i bilderna. Jag har också märkt att kvaliteten på supervidvinkelobjektiven (vilka krävs till APS-C-sensorer) inte är alls samma som vanliga vidvinkelobjektiv.

Så den senaste tiden har jag spenderar en hel del tid till att leta information om Canon EOS 5D Mark III, det ser ut som att det blir den kameran. Det finns dock några punkter som gör mig osäker och det är att kameran inte tar bilder så snabbt som jag vill, men jag antar att min 7D får agera sportkamera ett tag till.

Steget till fullformat innebär också ett litet problem, att jag måste införskaffa mig ett nytt vidvinkelobjektiv eftersom mitt nuvarande endast fungerar med APS-C-sensorer. Tack och lov är det enklare att hitta ett begagnat 16-35 eller 17-40 på Blocket.

Vad tycker du om att ta steget till fullformat? Är det värt de extra tusenlapparna?