Äntligen fick jag se och ta några bilder på den vackra superblodmånen som visade sig strax efter 06 imorse. Jag har försökt ett par gånger tidigare, men då har den alltid lyckats gömma sig bakom molnen. Idag var det klart…och kyligt åt fingrarna!

Superblodmånen blev mörkare än vad jag trodde och det är inte helt lätt att få en ljus och skarp bild på den. Efter några vändor med inställningarna fram och tillbaka lyckades jag ändå få till en bra bild. Tio år dröjer det till innan vi får se den igen här i Sverige.

För att ta mina första superblodmånebilder använde jag Canon EOS 5D Mark III och Canon EF 70-200mm f2,8 L USM. Jag använde såklart ett stativ för att undvika skakoskärpa. När det kommer till inställningarna försökte jag hålla mig till ISO 400 och bländartal f/4. Slutartiden låg på strax under en halv sekund.